guud vad jag saknar bebisarna!!!

Zimba längst in i mitten och tittar in i kameran. Han var jätteduktig på bild då med :) <3

Fakta om kaniner

Våra svenska raser utav tama kaniner härstammar ifrån de vilda europeiska kaninerna. De kallas ofta för vildkaniner, eller helt enkelt bara för kaniner. Vildkaninen är en art utav hare, och därför kan vi också konstatera att våra svenska tam kaniner är ganska starkt besläktade med haren. Medellivslängden för en tamkanin är ungefär 7-9 år, men det finns dem som faktiskt blir så gamla som upp till 15 år.
Tamkaninen är ett utmärkt sällskapsdjur.
Eftersom djuret precis som vi människor ofta är aktiva under dagen (mest under morgon och kväll) och sover under natten så finns det mycket tid till att kela med djuret. Dock kan det vara bra att lägga lite mat till kaninen på kvällen, eftersom det är då den är naturligt hungrig. De flesta kaniner brukar även vara mycket tama och snälla, så därför passar djuret bra som husdjur för hela familjen oavsett åldrar. De två vanligaste kaninraserna för sällskap är dvärgkanin och hermelinkanin. Dessa raser är framavlade för att passa som sällskapsdjur. På senare tid har det även börjat komma sporter för kaninen och dess ägare.  Kaninhoppningar och olika utställningar är exempel på detta.
Kaninens utseende liknar haren i många avseenden.
Ett kännetecken för djuret kanin är deras långa och stora öron. På kaninrasen hermelin bör dock inte öronen vara över 10 cm långa, medan öronen på andra raser kan vara betydligt längre än så.
______________________________________________________________________________
Som ni vet är Zimba hälften vildkanin, och är nästan identiskt lik andra vildkaniner. Men jag har där ett bevis på att med rätt uppfostran har kaninens stam nästan ingen inverkan på kaninens personlighet. Zimba är en mysig, sällskapssjuk, nyfiken liten kille som älskar människor. Det påminner väl inte särskillt mycket om en vildkanin eller?

RSS 2.0